x

Årets bästa enligt Daniel Horn

Årets bästa enligt Daniel Horn

Jag är en albumknarkare och jag är oerhört lycklig över att vinylen har fått en revival. Äntligen blir albumskapandet en central punkt igen! Därför är det högst egendomligt att mitt 2014 i första hand har handlat om låtar. Jag är på något sätt mer uppspelt över att visa upp min Spotifylista än listan på albumen här nere. Och det tillhör sannerligen ovanligheterna. 

Men till höjdpunkterna då: Trusts Joyland bör ses som årets album alla kategorier, Silvana Imam levererade årets brandtal med I Min Zon och Zara Larsson gjorde förmodligen årets singel med Rooftop. Så sanslöst vacker på alla sätt och vis. Och man återvänder till tiden då en förälskelse var typ allt. 

"We could be soulmates
We could be so great
We could be happy
One day some day or in a whole 'nother lifetime"

Simpelt kan tyckas men det finns något så oerhört vemodigt och bitterljuvt i den inledningen, ett mörker som jag bara inte kan släppa. Det gör inte heller saken sämre att Rooftop innehåller oerhört stilfulla synthflörtar som går att koppla till Kavinsky och vidare tillbaka i tiden till en relativt ung Giorgio Moroder. Att låten sedan är en kommersiell succé gör det hela bara än mer monumentalt. Årets singel, så är det, och en given ingång på min spellista.

"Rysningar Av Välbehag 2014":

Här följer också en lista på grymma album som verkligen ÄR album (förutom Silvana Imam som då är en EP) – alltså gedigna verk från start till målgång. 

TrustJoyland GidgeAutumn Bells / Viet CongCassette / HurulaVi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För / Felix WickmanI Recommend Swimming / Runtom Knuten – Debris / Reigning SoundShattered / Christopher SanderJorden Var Rund / Mac DemarcoSalad Days / TemplesSun Structures / Baba StiltzTotal / KiasmosKiasmos / First Aid KitStay Gold / Silvana ImamNär Du Ser Mig, Se Dig / Perfect PussySay Yes To Love /  Katy BLittle Red / Mattias AlkbergSödra Sverige / Run The Jewels – Run The Jewels 2

Och bara för att ge er ännu mer musik att inte ens hinna skumma igenom skickar jag ut en Spotifylista med fler fina album. 629 spår, 44 timmar och 39 minuters musik. Sug på den:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA