x

Hoppar av Dead By April – ’’Jag är ju en pop-kille’’

Hoppar av Dead By April – ’’Jag är ju en pop-kille’’

Det senaste året har varit turbulent för metalcore-bandet Dead By April. Förra året sparkades en av medgrundarna, Jimmie Strimell, och tidigare i år valde trummisen Alexander Svenningsson att lämna. Nu kommer så nästa avhopp då sångaren Zandro Santiago väljer att satsa på solokarriären. Att det varit turbulent och att han inte riktigt känt sig motiverad verkar vara en anledning, men en annan verkar vara än mer problematisk om man spelar i ett band med metal-inriktning.

– Jag är ju en pop-kille som vill hålla på med popmusik. Jag har alltid haft svårt att identifiera mig med metal, säger Zandro Santiago till Aftonbladet.

Att han lämnar känns väl kanske ganska så naturligt. Och det verkar inte som att han kommer vara sådär hemskt saknad av övriga i bandet.

– Vi tycker inte att Zandro har skött det speciellt bra, nu kan vi lägga energi på rätt saker och jag kan återigen ställa mig bakom mikrofonen och sjunga. Det är en klar majoritet av vår fanbase som har svårt med Zandro och hans attityd, de har lämnat våra spelningar för att han har varit egocentrisk, säger frontfiguren Pontus Hjelm till Aftonbladet.

Det kanske är slutet gott allting gott då, i och med att Zandro släpper debutsingel som soloartist i december och gör en roll i musikalen American Idiot på Operahuset i Malmö medan bandet kan fokusera på sitt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA