x

Vad är egentligen ett nordiskt sound?

Vad är egentligen ett nordiskt sound?

Medan man i utlandet talar om ett speciellt nordiskt sound, är debatten närmast icke-existerande i Norden. Därför har Out In The North lanserat projektet Finding The Nordic Sound för att finna nordiskt sounds momentum. Nu utmanar gruppen alla musikälskare i Norden att ge sitt förslag på vad nordiskt sound är och det görs i samarbete med Sennheiser Nordic. Bästa bidrag vinner en inspelningsdag i en professionell studio.

– Det började som en flyktig tanke, men det bet sig fast och växte i oss. Hur kan det komma sig att utlandet talar om ett nordiskt sound när vi inte ens själva vet vad det är. Det är så intressant och viktigt ämne så vi måste undersöka det, säger Frederik Kyhn, Musical Editor för OITN i ett pressmeddelande.

40 sessions och tio dokumentärfilmer är inspelade till projektet. Men nu sker nästa steg.

– Vi vill gärna uppmana alla musikälskare i Norden att komma med sitt bidrag till vad det är som har momentum i nordiskt sound just nu. På det sättet kan vi tillsammans definiera det speciella nordiska soundet som man redan talar om i utlandet, säger Frederik Kyhn.

Så vad är då ett typiskt nordiskt sound för dig? Alla i Norden, som laddar upp sitt bidrag på OITNs facebooksida och taggar videon med #nordicmomentum, kommer att delta i tävlingen om att vinna en inspelningsdag i en professionell studio med ljudtekniker ordnat av Sennheiser i det nordiska land, där vinnaren bor. Samtidigt lottar Sennheiser ut tre MOMENTUM-hölurar, som bland annat är utsedda till bästa hörlurar 2013 av tidningen Lyd og Billede.FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA