x

Ankan och åsnan mot världen

Ankan och åsnan mot världen

Den andra februari släpper Stockholmsbandet Billy Momo sitt andra album kallat Drunktalk. Och det är från den plattan vi hittar dagens videopremiär: I've Got You. Den är filmad av Sara Overödder – och bandet vill ge en extra eloge till Oskar Hovells storebror som skjutsade Sara på pakethållaren under hela inspelningen. Kika och ni förstår. Men läs först bandet egna ord om videon.

"Videon handlar om vänskap. Ankan och åsnan är två något annorlunda, men väldigt goda vänner. De får för sig att de ska stjäla en cykel och bara sticka, Thelma & Louise-style. Deras äventyr kanske inte verkar så hisnande för oss, men det spelar ingen roll när man är ute på en ride med sin bästa kompis. Så länge man har varandra, kan man vara Bill Munny och Ned Logan, Django och dr King Schultz, Batman och Robin eller vilka som helst. Tillsammans får de det att kännas som att de är riktiga outlaws på ett stort äventyr. Det är de mot världen. 

Vi har försökt beskriva den euforiska känslan av frihet och kompanjonskap kombinerat. De spända förväntningarna man kan ha när man drar iväg mot horisonten – även om horisonten snarare är Bagarmossen än Nevada – med någon man vet att man kan lita på och som kommer att göra detta till ett äventyr, vart ni än hamnar. Känslan att jag är redo att åka vartsomhelst, göra vadsomhelst och möta vadsomhelst, så länge jag har dig."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA