x

Ebba Grön-medlem släpper ny musik

Ebba Grön-medlem släpper ny musik

Under slutet av 70-talet och fram till i mitten av 80-talet var Gurra Ljungstedt medlem i två legendariska svenska band – Ebba Grön och Imperiet. Sedan dess har det blivit lite smågrejer men också mycket annat än musik. Men nu är det åter musik som gäller. Gurra har slagit sig ihop med forne gitarristen och sångaren från ett annat klassiskt band Grisen Skriker – Hasse Edström. Och tillsammans med Daniel Lagerlöf och Peter Helleday har de bildat gruppen Farsta

Faktum är att ni redan kan ha hört bandet. Åtminstone om ni kollat in Ebba Grön tribute-skivan Tyst För Fan från förra året. På den gjorde nämligen Farsta en cover på Mental Istid, en låt som också finns med på gruppens första egna EP Kung Av Mörker som släpps första december. Mental Istid var den enda låt som Gurra Ljungstedt, trots att han var med och skrev den, inte spelade in tillsammans med Ebba Grön, så man kan ju förstå hans sug efter att få göra den.

För de som uppskattar Farsta och kommande EP:n har vi fler goda nyheter: det kommer mer musik. Bandet är nämligen redan nu tillbaka i studion och en fullängdare är att vänta.

Kung Av Mörkers tracklist

1. Kung av mörker

2. Som ett regn

3. Stranden

4. Mental istid

5. Jag kan bli en annan

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA