x

Hon broderar med Kent som inspiration

Hon broderar med Kent som inspiration

Norea Liljedahl går på textillinjen vid Sjöviks Folkhögskola och just nu håller de på med broderi. Hon har valt att göra en flower hat manet med kurbits runtomkring. Ingenting speciellt med det tänker ni, och kanske inte. Men Norea har också en stor fäbless för Kent – och när hon sökt inspiration till sitt broderande är det dit hon vänt sig.

– Kent har väldigt länge varit en stor del av mitt liv. Alla mina kompisar lyssnar på Kent och det spelas ofta i mitt hem. Min inspiration till maneten rent konkret var låten Att Presentera Ett Svin, speciellt dess bakgrundsljud. Den fick mig att tänka på en manet när den pulserar fram genom vattnet och graciöst följer med i musiken. Att lyssna på Kent känns lite som att ligga och flyta på vattenytan och bara låta en dras med. När jag gjorde skissen lyssnade jag på äldre album av Kent, till exempel albumet B-Sidor lyssnades igenom många gånger, säger Norea Liljedahl till GAFFA.

Men det är inte bara själva motivet som är inspirerat av Eskilstuna-bandet.

– Färgerna jag använder i broderiet har också kopplats till Kent. Broderiets färger går i grönt, lilla, blå och rosa. Det blir en gammaldags känsla över det med bleka färger som jag tycker passar till musiken.

Tror du att andra kommer känna igen Kent i ditt broderi?

– Detta är ju mina egna tolkningar, jag tror inte det är många som håller med mig när jag säger att jag tänker på havet och maneter till Att Presentera Ett Svin haha.

 

 

  

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA