x

Hör Laleh tolka ABBA – och bidra till insamling

Hör Laleh tolka ABBA – och bidra till insamling

Redan för 35 år sedan delade ABBA:s medlemmar med sig av sina royalties för låten Chiquitita till UNICEF och deras arbete med barn i världen. Nu skänker de alla sina royalties i samband med det långsiktiga samarbetet mellan ABBA The Museum och välgörenhetsorganisationen. Arbetet kommer pågå fram till och med 2019 och blir synligt i museet i Stockholm där Chiquitita får en permanent delutställning.

– Du kan som besökare välja att sjunga Chiquitita i sångbåsen eller se musikvideon. Varje gång du väljer låten i museet bidrar du till UNICEF, säger museets VD Mattias Hansson i ett pressmeddelande.

Men projektet kommer också ta digital form – bland annat genom att artister gästar Polarstudion – där Chiquitita var första låten att spelas in 1978 – och tolkar den välkända ABBA-balladen. Först ut är Laleh och ni kan höra hennes version här nedanför.

– Jag tycker att Chiquitita kan tjäna som symbol för alla de flickor och unga kvinnor runt om i världen, som förmenas sin rättmätiga plats i samhället. Vi kan hjälpa dem till utbildning, så att de kan stå upp mot kulturellt eller religiöst betingade patriarkat, som vill hålla dem nere. Laleh vet vad jag menar och jag är stolt och glad att hon ställt upp med sin fina version av Chiquitita, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA