x

Riskerar livstid för att ha släppt skiva

Riskerar livstid för att ha släppt skiva

Den amerikanske hiphopartisten Tiny Doo har inget långt straffregister, han har inget alls faktiskt. Ändå riskerar han nu en livstidsdom, varför? Han har släppt ett album. Det är inte riktigt så enkelt kanske, men hårdrar man det är det ändå dit man kommer. 

Tillsammans med 15 andra gängmedlemmar är Brandon Duncan, Tiny Doos riktiga namn, misstänkt för nio skjutningar som ägt rum i San Diego sedan april förra året, uppger ABC 10. Och även om det inte verkar finnas några större tvivel om att Duncan tillhör gänget finns det inga bevis som knyter rapparen till de aktuella skjutningarna. Istället försöker åklagaren nu bevisa att gängets ökade status inneburit bättre skivförsäljning, vilket i förlängningen är att kapitalisera på kriminella handlingar utförda av andra gängmedlemmar. Något som sedan 2000 är olagligt i Kalifornien, men som aldrig tidigare prövats i en domstol. Fälls han riskerar han dock livstid.

Duncans advokat Brian Watkins är dock inte imponerad av åklagarens försök och menar på att det inte finns några referenser till skjutningarna på plattan No Safety.

– Det är chockerande. Han har inget straffregister. Inget i texterna säger åt någon att gå ut och begå ett brott. Ingenting i texterna refererar till skjutningar, ändå håller de honom ansvarig för stämpling. Det är ett stor konstitutionellt problem, sa Watkins enligt Music Feeds.

Lyssna på No Safety här nedan – vad säger ni, hör ni några uppviglande ord? 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA