x

Wimp plockar bort vitmaktmusik

Wimp plockar bort vitmaktmusik

Igår uppmärksammade vi Dagens Nyheters uppgifter om att streamingtjänster som Spotify, Google Play Music och Wimp tillhandahöll vitmaktmusik. Där Spotify var bättre, eller åtminstone snabbare, på att plocka bort oönskat material. Efter de uppgifterna hörde idag Wimp av sig till GAFFA och berättade att de aktuella artisterna, bland annat No Remorse och Screwdriver, inte längre finns kvar i deras bibliotek. Något som efter en snabb sökning verkar korrekt.

Musiktjänsten påpekar precis som övriga aktörer gjorde igår att storleken på deras bibliotek gör det svårt att se över allting men välkomnar att de får hjälp med att uppmärksamma musik med tveksamt innehåll.

– Wimp respekterar självklart yttrandefriheten, men vi förbehåller oss rätten att ta bort musik med olagligt innehåll. Eftersom det finns över 25 miljoner låtar och tusentals nya kommer in varje dag är det bra när detta uppmärksammas, så att vi lättare kan vidta åtgärder, säger Kristin Eldnes, kommunikationschef på Wimp Music, till GAFFA.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA