x

Bob Dylans spelning för Fredrik Wikingsson – en världsnyhet

Bob Dylans spelning för Fredrik Wikingsson – en världsnyhet

I söndags stegade välkände TV-personligheten Fredrik Wikingsson in på Philadelphias Academy Of Music. Han slog sig ned på rad två, väntade i tio nervösa minuter och sen fick han höra sin stora idol Bob Dylan framföra fyra covers för honom. Alldeles ensam i lokalen. Det hela var en del i webbserien Experiment Ensam och in i det sista trodde Wikingsson att han skulle bli blåst på upplevelsen. Men icke. Han fick sin upplevelse och nu sprids det som en nyhet över världen.

Igår publicerade aktade musiktidningen Rolling Stone en intervju med Fredrik Wikingsson, vilket givetvis medfört att historien fortsatt spridits. Det går att hitta nyheten på holländska De Telegraaf, brittiska Guardian och NME, australiensiska Music Feeds och Canberra Times och franska 20 Minutes. Och givetvis många, många fler som musikskrifterna Spinn och Stereogum. Vill herr Wikingsson läsa om sig själv i samma mening som idolen Bob Dylan har han flera timmars läsning framför sig.

För de som är intresserade av att se episoden när Fredrik Wikingsson får se Bob Dylan ensam läggs den upp på Youtube 15 december.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA