x

Ny festival i unik svensk konsertmiljö

Ny festival i unik svensk konsertmiljö

Idag, när släppen till festivalerna duggat tätt, kommer här en till festivalnyhet. I sommar arrangeras Into The Valley för första gången. Det blir en elektronisk inriktning och festivalplatsen blir verkligen unik – då den kommer arrangeras i kalkbrottet Dalhalla. Arrangörerna bakom festivalen är Segrén Hedlund, som bland annat står bakom klubbar som F 1- 6 på Fotografiska, Musikaliska och F12 Terassen.

– Into the Valley är vad man kan kalla en stadsfestival. Det passar målgruppen som är något äldre. Tanken är att vi tar stadens puls, till skogens hjärta. Primärt satsar vi på hotellplatser till besökarna, men alternativ som stugbyar och annat kommer även det att finnas. Den som vill ha ytterligare närhet till naturen kan campa dessutom. Vi är själva lite bekväma och det tror vi att våra gäster är också. Vi samarbetar med bygden för boende och Dalhalla med över tjugo år i branschen löser sånt här galant, berättar Mattias Hedlund, initiativtagare till projektet, för Rodeo som brejkade nyheten. 

Into The Valley går av stapeln 31 juli till 1 augusti i Dalhalla, utanför Rättvik. Än så länge är inga akter avslöjade, men det finns ett planerat släpp i mitten av december.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA