x

FYNDET: Yuko Yuko – I <$ U

FYNDET: Yuko Yuko – I <$ U

Ni vet hur det är när man har tusen saker att göra men man känner att det enda man vill göra är att lyssna på den där nya holländska akten man har en crush på? Precis så har det varit idag. Alldeles för många intervjuer att skriva. Alldeles för mycket transkribering att göra. Allt en vill är då givetvis att om-och-om-och-om-igen-lyssna på Yuko Yuko:s supermysiga EP I <$ U.

Precis som The Homesick som vi Fyndade för någon vecka sedan kommer Yuko Yuko alltså från Holland. Och det finns fler gemensamma nämnare mellan de två akterna. Elias Engersma är nämligen medlem i The Homesick och det är också han som står bakom soloprojektet Yuko Yuko.

Den 19-årige holländaren spelar bara in på maskiner som är äldre än han själv och han har en förkärlek för att släppa sin musik på kassett. Som tur är låter han världen även ta del av hans alster via nätet. Shangri-Las nämns som en inspirationskälla och det känns inte alls oävet. Det handlar framför allt om surfigt, somrig, luftig pop. Med en rejäl dos new wave och en dubbeldos psych-pop. Det gör att det blir alldeles lagom mycket lo-fi som samtidigt skapar en riktigt snygg och snillrik produktion. 

Lyssna in er på Yuko Yuko här nedan och fortsätt hålla koll på ynglingen via hans Facebook

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA