x

Fira in julen med Hästpojken och Alme

Fira in julen med Hästpojken och Alme

Under hösten har satsningen c/o Hak hållit till på Scandic Europa i Göteborg och bjudit in till gratisspelningar med liveakter som Alice Boman, Easy October, Kitok och Team Rockit. Nu när hösten har börjat bli vinter och julen närmar sig bjuds det in till en sista kväll. Den 19 december ställer sig Hästpojken på scen och med sig tar den gamla vännen Joel Alme och Amanda Werne

– Den 19:onde spelar vi, Joel Alme och Amanda Werne tillsammans på Hak. Det blir akustiskt, det blir jul och det blir fantastiskt, hälsar Hästpojken via ett meddelande till arrangören. 

De som har lite koll på Hästpojken och Joel Alme vet att det finns lite beröringspunkter dem emellan. Alme har ju nämligen varit medlem i Hästpojken. Och det medlemskapet har exempelvis lett till att det finns en låt som är gjord i tre olika versioner. En som Hästpojken spelar och två som Joel Alme drar av. Det rör sig om låten som under en Hästpojken-spelning kallas Utan Personlig Insats men som under ett Alme-gig heter A Young Summer's Youth. Vad den heter i sin tredje tappning? Snart Skiner Poseidon. Den har Joel Alme skrivit som inmarschhymn till fotbollslaget IFK Göteborg. Så frågan är, hur många av versionerna får folket höra 19 december?

Och det har väl inte undgått någon att Joel Alme släpper nytt album i vår – den här gången på svenska? Kolla in mer om det här i så fall.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA