x

Hjälp till att slå världsrekord i Spela Shoreline

Hjälp till att slå världsrekord i Spela Shoreline

Fenomenet Spela Shoreline har fått mycket uppmärksamhet de senaste månaderna – inte minst för det minnesmärke som rests i Slottskogen i Göteborg och alla turer kring den. Men vem säger att folk skulle ha fått nog av att gasta "Spela Shoreline" för det? Ingenting. Och när fenomenet används i ett gott syfte är vi inte sena att skriva om det.

Musikhjälpen är som alla vet igång – och många engagemang har startas runtomkring landet. Ett som startats har med Spela Shoreline att göra, som ni säkert förstår, och det är musikjournalisten och Shoreline-älskaren Tom Jerry Boman som ligger bakom det. På Facebook har eventet Musikhjälpen: Spela Shoreline startats och uppmanar alla att önska Broder Daniel-låten Shoreline ikväll mellan 20:00 och 21:00. Det finns en liten förhoppning om att slå ett världsrekord i Shoreline-önskande.

– Att samla in slantarna är såklart viktigast, om vi sedan slår ett världsrekord är det bara en bonus, säger Tom Jerry Boman till oss på GAFFA. 

Varför har du startat engagemanget? 

– Tanken är att på ett kul sätt få människor att skänka pengar till en god sak. Jag tror att många inte ens tänker att de ger pengar på det här sättet och det är bra. Vi behöver ständigt påminnas om vad det är att vara människa, att ge av sitt eget överflöd till dem som behöver det mer. Det är det viktigaste, att få in så mycket pengar som möjligt. Sen utmanar jag alla att hjälpa till att slå ett eget världsrekord för det tror jag de flesta vill vara med och göra. Och hur ofta har du slagit ett världsrekord? Nu har vi alla chansen att vara med och göra det, samtidigt som vi bekämpar spridningen av HIV och AIDS.

Vi applåderar engagemanget. Även om vi inte är helt hundra på vad det innebär att slå världsrekordet … eller hur många önskningar som krävs. Så länge låten önskas och pengar kommer in är vi på GAFFA mer än nöjda.

Klicka in er på Facebook-sidan här för mer information.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA