x

’’Jag skäms för en sån som Söder, en liten diktatorstyp i folkdräkt’’

’’Jag skäms för en sån som Söder, en liten diktatorstyp i folkdräkt’’

För bara ett par dagar sedan började rockikonen Ulf Lundell att blogga via sin hemsida. I sitt första inlägg förklarade han att han inte tänkt att han skulle börja blogga, men varför inte liksom. Någon gång ska man ha gjort det också, och så började han. Redan i det tredje inlägget på bloggen har en rejäl känga delats ut. Den går till andre vice talmannen i riksdagen, Sverigedemokraternas Björn Söder som i en DN-intervju från i söndags uttalade sig om huruvida bland annat samer och judar var svenska eller inte. Hela den intervjun går att läsa här. Och nedan följer ett utdrag ur ett blogginlägg skrivet av Ulf Lundell 15 december, hela det inlägget hittar ni här.

"Jag vet inte om ni läste DN i söndags. Björn Söder, SD, andre vice talman i riksdagen. Han anser, generöst, att samer, judar och kurder får leva i Sverige, men svenskar är dom inte. Hur tänker han då, tänker han? Om nu svenskhet ska bedömas (och så verkar det ju vara) utifrån vem som kom hit först, skulle jag tro att samerna kom hit långt innan nån av Söders anfäder gjorde det. Kristallnatt, någon? Eller kölhalning under is?

Jag skäms.

Jag skäms för en sån som Söder, en liten diktatorstyp i folkdräkt, ska sitta och drämma klubba i bord i Sveriges riksdag.

Det börjar bli otäckt. Det enda goda med att SD får mer och mer procent är att när dom börjar känna sig säkrare och säkrare så kommer dom att visa sina rätta ansikten. Som Björn Söder i söndagens DN till exempel, ett lysande sådant. Inte fan ska dom pratas med.

Om invandring, flyktingar och integration ska det pratas, men inte med SD."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA