x

FYNDET: Wildhart – Stuck In A Second

FYNDET: Wildhart – Stuck In A Second

Ibland har en ingenting att Fynda ut åt. Ibland har en massor. Just nu är det mer av den sistnämna varan. Idag handlar det om en trio från Göteborg bestående av Ylva Holmdahl, Kiwi Berg och Josefin Runsteen. En trio som skapar synthigt svulstig pop med hjärtat fastnålat på jackslaget. Och som dessutom väljer att lägga hjärtat i bandnamnet – Wildhart.

Förstasingeln Stuck In A Second är beatdriven, i ena stunden oerhört intim för att i nästa bli närmast trallvänlig. Ylva Holmdahl känns så innerlig, så innerlig. När hon närmar sig topparna spricker det nästan, men bara nästan, och tankarna vandrar iväg till en annan sångerska med samma register, Makthaverskans Maja Mathe Milner. Även om Wildhart låter betydligt mer hoppfulla än Milner någonsin gör.

Wildhart känns som ett band att hålla öronen på – okej, så säger man inte, men nu blev det så – och Stuck In A Second är ett perfekt anthem för bussen hem från jobbet. Eller varför inte efter den där misslyckade utekvällen, den som inte blev som den skulle och då du behöver en musikalisk vän att hålla i handen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA