x

De blir stora 2015 – del 2

De blir stora 2015 – del 2

Kolla in del 1 här.

Naomi Pilgrim

Vem är det?

Den svenskbarbadiska sångerskan har hängt med i svängen i många år, bland annat genom att köra bakom Lykke Li. Nu är det dock dags för rampljuset. Förra året släpptes den självbetitlade debut-EP:n samt singlarna All Is Good och House Of Dreams.

Varför skulle du gilla henne?

Det handlar om hårda beats kantade av baleariska tongångar, en del R&B och en del pop. Allt serverat med en fyllig soulröst att bada öronen i.

Vad kan vi förvänta oss?

I vår är det tänkt att sångerskan ska släppa sin andra EP – något datum eller titel är inte satt men ni ska inte behöva vänta längre än till sommaren.

Seinabo Sey

Vem är det?

Den 24-åriga sångerskan kommer ursprungligen från Halmstad men har bott i Stockholm en längre tid. Under 2014 har hon släppt hyllade singlarna Younger och Hard Time samt EP:n For Madeleine.

Varför skulle du gilla henne?

För den smäktande, varma, djupa stämman. För texterna fyllda av själ och för hennes konst att beröra genom sin musik. En artist som fyllt Dramaten innan albumsläpp är något utöver det vanliga.

Vad kan vi förvänta oss?

I vår följer hon upp EP-släppet med en fullängdare. När är inte bestämt men en fingervisning fås eftersom efterföljande Nordenturnén börjar tionde april.

Sirena

Vem är det?

Denna 22-åriga Stockholmsdam kommer från ett musikerhem och har skrivit egen musik sedan tonåren. Det var dock först när hon träffade Noonie Bao som saker och ting började ta fart.

Varför skulle du gilla henne?

Gillar du storslagen, svepande elektronisk pop i stil med Tove Lo och Marlene så är Sirena ett säkert kort. Singeln Chemicals är en omedelbar hit och har remixats i många grymma versioner.

Vad kan vi förvänta oss?

I början av året kommer nytt material och med tanke på att hon redan samarbetat med artister som Style Of Eye och Galavant så är fler gästspel att vänta.

1987

Vem är det?

Bakom aliaset döljer sig Victor Holmberg som kom till jorden precis det år man kan tro, 1987. Han bor i London och de två senaste åren har han släppt ifrån sig ett gäng högklassiga låtar.

Varför skulle du gilla honom?

Vi skulle bli förvånade om du inte fattade tycke för denna hypermoderna, drömska R&B-pop som är lika slick som texterna är nattsvarta. Penetrerar vilket hjärta som helst.

Vad kan vi förvänta oss?

Det talades om ett debutalbum redan förra våren, men vi är rätt säkra på det hela händer 2015. På alla sätt.

Madi Banja

Vem är det?

Det är lite oklart exakt vem Madi Banja är i nuläget, inte ens skivbolaget vet. Vad som däremot är klart är att det är Lorentz polare och att de hänger i samma crew och att han tidigare medverkat på en Ison & Fille-låt.

Varför skulle du gilla honom?

Alla gillar singeln Inga Problem, det går inte att göra något annat. Det är hiphop, blandat med trap, med inslag av EDM och en doft av dubstep. Det är helt omöjligt att stå still.

Vad kan vi förvänta oss?

Ärligt talat: vi vet inte. Förhoppningsvis mer musik, lysande recensioner, prisceremonier och slutligen världsherravälde. Men det är inte säkert att det blir i den ordningen.

Say Lou Lou

Vilka är det?

Det finns en stor chans att du redan hört talas om de svensk-australiska tvillingsystrarna Miranda och Elektra Kilbey, eftersom de under de senaste två åren släppt ifrån sig flera lysande singlar.

Varför skulle du gilla dem?

Vem gillar inte melodiös elektronisk danspop, särskilt när den är så här stilsäker. Systrarnas röster är som sammet och produktionen rör sig inte sällan i 80-talets mest glittrande ljudlandskap.

Vad kan vi förvänta oss?

2015 är året då systrarna i Say Lou Lou brakar igenom ordentligt och blir popstjärnor. Debutalbumet Lucid Dreaming släpps och sen är det bara att köra på.

Håll också ett öga på:

Nadya, AnnaMelina, Julia Vero, Sharks, Kate Boy och OIAM.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA