x

Droger i dricksvattnet – efter musikfestival

Droger i dricksvattnet – efter musikfestival

En musikfestival vid namn Spring Scream som hålls årligen i Kenting i södra Taiwan har funnits bidra med allehanda droger till dricksvattnet, skriver Washington Post. Och jodå, det är sant.

Det visar en studie som publicerats i Environmental Science & Technology som gjorts för att undersöka vilken typ av föroreningar som finns i avloppsvattnet i området. Enligt studien försvinner bara ungefär hälften av föroreningarna, i det här fallet bland annat ecstacy, ketamin och koffein i reningsprocessen, vilket innebär att rester av substanserna tar sig vidare till dricksvattnet.

Dagliga tester visade att nivåerna av substanserna ökade markant under just de dagar då festivalen pågick. Exakt vad det innebär vet man inte, för det är knappast så att folk kommer att bli höga på dricksvattnet, men det finns en oro för effekterna på djurlivet i det långa loppet. Liknande studier har gjorts i London, som visar högre halter av partrydroger som kokain och ecstacy i vattnet på helgerna när folk är ute på spelningar och klubbar.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA