x

Skivaffären Pet Sounds vandaliserad

Skivaffären Pet Sounds vandaliserad

Vid ungefär kvart över två på natten till lördag blev skivaffären Pet Sounds i Stockholm utsatt för sabotage. En anställd som satt och arbetade en trappa ner från den anrika skivaffären upptäckte att rök hade vällt in i butiken.

– Han såg två personer utanför och trodde först att det var gas de sprutade in. Jag tog mig dit direkt och vi ringde polisen. Det kom fyra polispiketer, två brandbilar och två ambulanser. De tog det på stort allvar, berättar Pet Sounds ägare Stefan Jacobson för Dagens Nyheter.

Polisen hittade efter en timmes sökande en brandsläckare fylld med damm utanför butiken, som de två männen hade sprutat in genom brevinkastet.

– Han såg att det var två killar och att de hade någon form av maskering, med huvor och täckt över munnen. Det tyder ju på att det var något riktat mot oss, säger Stefan Jacobson.

Ingenting förstördes, men butiken var tvungen att öppna senare under dagen för att personalen skulle hinna städa bort allt damm.

– Vi har dammsugit och handtorkat allt minutiöst och var tvungna att ha stängt i lördags, vilket är vår bästa dag i veckan, så det är ett stort ekonomiskt bortfall, säger Stefan Jacobson.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA