x

’’Känns helt sjukt’’

’’Känns helt sjukt’’

Seance of Light är Japes andra singel från kommande albumet This Chemical Sea, med releasedatum den 26 januari.
– Jag hoppas att den som ser videon kommer att uppskatta den på samma sätt som jag gjorde när jag såg den första gången. Trots att den är ganska centrerad i Dublin så tror jag att folk från andra ställen kan tycka om den, säger sångaren Richard Egans i en intervju med GAFFA.

Två månader har gått sedan premiären av Japes första video, The Heart's Desire, från det femte studioalbumet i ordningen. Med snabb spridning har bandet hyllats från flera håll i världen och ytterligare en video är eftertraktad.
– Det tog oss bara två dagar att spela in videon, vilket för mig känns helt sjukt. Men det är ju även ett resultat av hårt arbete från alla involverade.

Videon är regisserad av Dave Tynan, en ung irländare som bland annat har vunnit Kinsale Shark New Director Award för hans kortfilm Just Saying.
– Om någon skulle ha frågat mig vilket band jag ville göra min första musikvideo för, så skulle jag ha svarat Jape. Och att det nu faktiskt har hänt får mig att känna mig lyckligt lottad, säger Tynan till GAFFA.

Han tillägger:
– Jag kan dock inte ta på mig cred för storyn. Jag har tolkat en berättelse skriven av Dave Rudden, och jag är så tacksam för att han lät mig använda den för att göra något annat. Det blev ett bra samarbete mellan alla parter.

Den 28 januari gör Jape sin premiärspelning för den kommande Europaturnén på svensk mark, då de intar Lilla hotellbaren i Stockholm. De spelar även på Norrköpingsfestivalen Where's The Music den 13 februari.

EXKLUSIVT: I samarbete med GAFFA lottar Jape ut tre exklusiva vinyler (singeln The Heart's Desire innehållande två remixar av låten). Svara rätt på följande fråga för att vara med och tävla.

Vad är det rummet fylls av under huvudrollens möte i videon?

Skicka in ditt svar till [email protected] senast den 26 januari.

Regissör: Dave Tynan

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA