x

''Det har blivit en klasskillnad över hela Södermalm''

''Det har blivit en klasskillnad över hela Södermalm''

Trion VÄG, med Alexander Norberg på gitarr och sång, Erik Kockum på trummor och Fredrik "Jackan" Backström på bas, reflekterar över gentrifiering och konsumtionshets i ösigt proggiga Hornstull.

– Det har blivit en klasskillnad över hela Södermalm, den har tvingat bort människor. Gallerior exkluderar människor. Vad fan är det som händer? Låten är en samtidsskildring, om ett mosat sinne där tanken faller helt handlöst. Den är skriven som om texten vore till en person som är schizofren, säger Alexander Norberg om låten, som gästas av Martin Hederos (Tonbruket, The Soundtrack Of Our Lives, Hederos & Hellberg) på piano.

Singeln är den första från debutalbumet Stockholm Tillsvidare, som producerats av Johannes Berglund (Shout Out Louds, Jenny Wilson, The Knife) och släpps 1:a april.

Flera av låtarna på Stockholm Tillsvidare handlar om livet på vägarna, och kom till när Alexander Norberg levde ett kringflackande liv. VÄG menar att det finns något grundläggande mänskligt i den nomadiska livvstilen, men att det ofta bemöts med förakt.

Förutom Martin Hederos gästas albumet också av Bebban Stenborg (Shout Out Louds) och Sarah Snavely (Dag för Dag, A Nighthawk). Kolla in videon till Hornstull nedan, som producerats av SNASK och regisserats av Oskar Lundgren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA