x

Legendarer klara för Öland Roots

Legendarer klara för Öland Roots

Kalle Baah och Partiet ansluter till Öland Roots, som inledde året med att boka Bunny Wailer och dansk-svenska Fastpoholmen.

– Att kunna presentera Kalle Baah och Partiet till årets festival känns fantastiskt. Kalle Baah är ett legendariskt band som varit med och definierat svensk reggae i mer än 30 år. Partiet är en liveshow utan dess like som har kommit att bli en självklar del av Öland Roots säger Olof Svensson från Öland Roots i ett pressmeddelande. 

Skärblacka-gruppen Kalle Baah har hållit ihop sen 1978 och var med och formade svensk reggae. Första albumet Black Rasta släpptes 1985 och bandet har sedan dess fyllt på med ytterligare fyra album och en lång rad svenska reggae-klassiker. Det utlovas dessutom nytt material från gruppen i år.

Partiet är ett turnérutinerat band vid det här laget, och är kända för att bjuda publiken på något extra. Debutalbumet Kulturpolitik kom 2013 och förra året kom EP:n Supervalåret där gäster som Cleo, Promoe och Navid Modiri medverkar. Även Partiet sitter på nytt material som kommer se ljuset under 2015.

Öland Roots pågår mellan 9-11 juli i Sandbergen på södra delen av Öland.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA