x

Han lämnar Blink-182

Han lämnar Blink-182

Igår gick Travis Barker och Mark Hoppus, två tredjedelar av Blink-182, ut med meddelandet att sångaren och originalmedlemmen Tom DeLonge (till vänster i bild) har lämnat bandet. DeLonge svarade via Instagram att han aldrig hoppat av bandet, och ifrågasatte pressmeddelandet. De resterande medlemmarna av pop-punkbandet, som startades redan 1992, berättade för Rolling Stone att DeLonge är "respektlös och otacksam" mot bandet efter att DeLonge backat från kommande inspelningar och framträdanden.

– Vi hade bokat studio 5 januari. Den 30:e december fick vi ett mejl från Toms manager där han berättade att Tom inte var intresserad av att spela in och lämnar på obestämd tid. (…) Hans manager skickade ett mejl där det stod "Tom. Is. Out", exakt samma mejl som vi fick 2004 när Tom senast lämnade bandet, säger Mark Hoppus till Rolling Stone.

Blink-182 splittrades senast 2005, varpå Hoppus och Barker fortsatte tillsammans som +44. DeLonge bildade bandet Angels And Airwaves. Blink-182 återförenades igen 2009 och gav ut albumet Neighborhoods 2011. Travis Barker berättar att DeLonge inte var intresserad då heller och kommenterar: "varför Blink ens återförenades från första början kan ifrågasättas".

Den här gången kommer Hoppus och Barker att fortsätta som Blink-182 och lämnar resten av frågan till managers och advokater.

– Jag vill bara gå ut och spela Blink-låtar. Jag vill ut och spela de låtarna som vi lagt ner de senaste 20 åren av vår liv på att skriva, säger Hoppus till Rolling Stone.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA