x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Amason

Supergruppen bestående av Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Bergman (Idiot Wind, Hajen), Nils Törnqvist, Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) gick samman för att blanda ihop all sin erfarenhet och göra musik under devisen "inte så krångligt". De släppte för två år sedan en självbetitlad EP, vilket förra året följdes av singlarna Ålen och Duvan. Med sig har de också debutalbumet Sky City som släpptes tidigare i veckan. Skivan möttes av hyllningar från GAFFAs skribent – något du kan läsa här.

Torsdag – Malmö, KB

Femtastic + Dam Dutchess = FAM

Femtastic som var en del av det svensk/sydafrikanska musikutbytet KWAAI fortsätter att söka sig utanför Sveriges gränser. Den här gången samarbetar de med nederländska kollektivet Dam Dutchess, som likt Femtastic arbetar för en kvinno-inkluderande scen med musiken som verktyg. Tillsammans har de skapat FAM, som på fredag släpper album med samma namn. Det utlovas spelning och releasefest när Femtastic och Dam Dutchess intar Debaser Medis på fredag. Tungt!

Fredag – Stockholm, Debaser Medis

Cajsa Siik + Simon Norrsveden

Efter debuten Plastic House 2012, som ledde till både P3-rotation och succéstämplen som är låtar i TV-serier, var det dags för uppföljaren Contra. Hela fyra stjärnor blev det från GAFFAs recensent, och Cajsa Siik beskriver själv hitten Higher från albumet som: "en tripp, ett tillstånd, en möjlighet, drömvärld eller en utopi". På fredag får den internationellt erkända artisten sällskap av en dysterpoppare från Värnamo i form av Simon Norrsveden. Även hans album Gå, Bli Bra, Det Kan Nog Ta Ett Tag från förra året fick bra betyg av GAFFA – kolla in här. På fredag syns de i lärdomsstaden.

Fredag – Lund, Indigo

Runtom Knuten

När ett album beskrivs som ett av årets bästa garagerock-släpp och bandet bakom bjuder på konsert på ett av Göteborgs mest garagerockiga ställen finns det inget annat att säga än: missa inte detta! Runtom Knutens album Debris från förra året lovordades från många håll (även GAFFA) och vi tror starkt på att det här kommer bli en spelning som heter duga.

Lördag - Göteborg, Henriksberg

Andra intressanta spelningar

Hey Elbow
Torsdag – Göteborg, Pustervik

JJ
Fredag – Malmö, Babel

Miriam Bryant
Fredag – Malmö, KB

Linda Pira + Stor + The Salazar Brother + Ikhana & Nibla
Lördag – Göteborg, Lindholmen Science Pier

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA