x

10 000 kvadratmeter klubb öppnar i Stockholm

10 000 kvadratmeter klubb öppnar i Stockholm

Arrangörerna Jakob Grandin och Martin Lagerberg, som tidigare har stått bakom nattklubbar, restauranger och event som Trädgården, Färgfabriken, Yard, Under Bron, Elefanten, Landet, Bun Bun Truck och Grandins Flying Cirkus, har lagt vantarna på vad som kommer att bli en unik klubblokal. På lördag blir det öppningsfest för Nobelberget – på ett område som tidigare huserat kontor och sporthall.

Det en hektar stora området i Sickla, med medföljande åttavåningshus och sporthall, ägdes tidigare av kemikoncernen Akzo Nobel.

– Här inne har det nog varit skrivarrum med kontorsmaterial, gem och häftapparater och sånt. Det blir perfekt för ett dansgolv, säger Jakob Grandin till Dagens Nyheter om det tidigare kontoret som kommer att bli kulturlokal senare under våren.

Öppningsfesten sker i den ombyggda sporthallen bredvid, med dansgolv, scen och plats för 3 800 personer. Artister som Little Jinder, Sakarias och XOV samt flertalet DJ-set finns på programmet för öppningsfesten som går under namnet Green Door Project. Möjlighet finns till och med för en festival framemot sommaren. 

– Vi har skissat på den tanken. Det finns kapacitet för någonstans mellan 8 000 och 12 000 personer där, men det är mycket som ska klaffa, säger Martin Lagerberg till Dagens Nyheter.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA