x

Svenskar streamar mest i världen

Svenskar streamar mest i världen

Vi i Sverige använder oss mer och mer av strömmande musiktjänster. Det visar IFPIs senaste statistik. Hela 84 procent av musikförsäljningen sker i dag på den digitala marknaden, genom nedladdning och framförallt genom strömning av musik. Av dessa 84 procent är 79 procent enbart strömmande musiktjänster. Försäljningen av strömmande tjänster ökade med nästan elva procent under året som gick.

– 2014 fortsatte intäkterna från strömmande musiktjänster att öka och de står nu för 79 procent av de totala intäkterna, den högsta andelen i världen, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Sverige i ett pressmeddelande.

Försäljningen av vinyl ökade med nästan 46 procent, men står ändå bara för ungefär två procent i de totala intäkterna. Däremot går det fortsatt sämre för CD-skivan. 

– CD:n hade ytterligare ett tufft år och minskade med 34 procent till att nu endast representera ungefär 15 procent av totalmarknaden, säger Ludvig Werner.

Den totala musikförsäljningen i Sverige uppgick förra året till 987 miljoner SEK.

Ludvig Werner ser positivt på marknaden inför 2015. Han förväntar sig en fortsatt tillväxt för strömmande musiktjänster.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA