x

De DJ:ar för kvinnors rätt

De DJ:ar för kvinnors rätt

Under 2014 samlade DJ-kollektivet Lovers & Other Strangers in nästan 35 000 kronor till kvinnojourer i Stockholm.

– Jag började DJ:a själv, men insåg snabbt att det inte fanns så mycket pengar i det så då skapade vi kollektivet istället och fick då snabbt in mer pengar, säger Tess Thörnqvist till GAFFA.

Hon är en av fem kvinnliga DJ:s i Lovers & Other Strangers, som inte bara samlat in pengar till Kvinnojouren utan också till till exempel Cancerfonden, Ebola-sjuka och Plans kampanj "Because I'm a Girl". Alla pengar som kvinnorna tjänar går till välgörenhet.

– Vi gör det här för att vi brinner för det och det är något fint med ideella organisationer som kämpar för kvinnors rätt, säger Tess Thörnqvist.

Lovers & Other Strangers hoppas på att få in ännu mer pengar i år och att kollektivet ska etablera sig i ännu fler städer runt om i landet.

– Målet för i år är att samla in mer pengar än vad vi gjorde förra året. Och att vi ska få fler spelningar utanför Stockholm, säger Tess Thörnqvist.

Lovers & Other Strangers kommer att under våren hålla till i Lilla Hotellbaren i Stockholm två gånger i månaden. Senaste spelningen bjöd kollektivet in Vänsterpartisten och riksdagsledamoten Rossana Dinamarca som stod bakom skivspelaren den kvällen.

Teddybears har visat oss stöd genom skänka oss tröjor, det var meningen att vi skulle ha tröjorna när Rosanna Dinamarca spelade, men vi fick dem tyvärr lite sent, säger Tess Thörnqvist.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA