x

Freddie Wadling då och nu – ovanlig dokumentär snart här

Freddie Wadling då och nu – ovanlig dokumentär snart här

1987 spelade Carl Abrahamsson in ett samtal han hade med Freddie Wadling samt tre låtar med Freddies band Blue For Two. Resultatet blev filmen Love Begins To Write A Book som kom ut 1988.

– Jag hittade massa gamla foton och filmer för några år sedan och då dök tanken upp, hur kan det här se ut om det här gjordes med dagens teknik, säger Carl Abrahamsson till GAFFA.

Så nu, 26 år senare, återskapade Carl Abrahamsson och Freddie Wadling det här. Ett samtal med samma frågor som 1987 och med samma tre låtar av Blue For Two.

– Jag filmade samma tre låtar förra året och då blev de mer bluesiga än om vi jämför med hur punkiga de var 1987, säger Carl Abrahamsson.

Filmen innehåller samma samtal som Carl Abrahamsson hade med Freddie Wadling 1987 fast är inspelat i nutid. Låtarna visas alltså i två versioner.

– Det känns som vi alla åldras mer på utsidan än på insidan och dokumentären kommer att ha en lite same but different-känsla, säger Carl Abrahamsson. 

Ebbot Lundberg uttrycker i ett pressmeddelande att "filmen är en återblick in i evigheten med en av de mest unika röster och inspirerande personligheter som förgyllt den skandinaviska rockscenen från punktid till nu tid".

Musikdokumentären har premiär på Tempo dokumentärfilmfestival i början av mars. Men du kan se teasern här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA