x

Svenska rapveteranen vill ha en armé av tjejer

Svenska rapveteranen vill ha en armé av tjejer

Peshi är ute efter att skapa en armé av tjejer som vågar plocka upp pennan, spotta rim eller skapa tunga beats. Nu ger hon tjejer en chans att ta sig in på Göteborgs hiphop-scen.

– Det finns ett så stort intresse bland unga tjejer, men ingenstans att vända sig till, säger hon till GAFFA.

Peshi har ända sedan 90-talet varit aktiv på scenen och har dessutom under dessa år medverkat på över 20 skivor. 

– Jag hade behövt en utbildning när jag började med hiphop, men då fanns det inget, säger Peshi.

Tidigare har det funnits workshops för unga tjejer som vill testa på att rappa. Då har det bara varat några dagar lite då och då. Nu har göteborgskan fått stöd från många i branschen som vill hjälpa henne med utbildningen.

– Det var sporadiskt gjort innan, det vill jag ändra på nu, säger Peshi.

Nuförtiden ser hiphopscenen annorlunda ut än vad den gjorde då Peshi började rappa. Men det är ändå många tjejer som hamnar i skymundan.

– Jag är trött på att se tjejer dansa i bakgrunden i en manlig rappares video, tjejerna kan lika gärna ta för sig och vara frontfigur, säger Peshi.

Utbildningen drar igång i mitten av mars i Göteborg med en kick-off. Där kommer tjejerna som anmält sig kunna lära känna varandra och få komma in i en studio och få möjlighet att testa det som de vill hålla på med. Utbildningen är gratis för alla tjejer som vill delta. Peshis mål inför framtiden är att utveckla visionen så att fler tjejer kan vara med.

– Jag vill nå ut till fler städer än Göteborg, kanske starta upp en utbildning i Malmö och en i Stockholm och sen nå ut till de mindre orterna, säger hon.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA