x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Yung Lean

Han har skakat om hiphopvärlden och delar upp lyssnare och tyckare i två läger. De som omfamnar det nya och ser möjligheter och traditionalister som ser utvecklingen som ett hot. Yung Lean är ett internationellt fenomen som lever online. Läs mer om Yung Lean och hans utvisningshotade samarbetspartner här och här.
Fredag – Uppsala, Konsert & Kongress
Lördag – Malmö, Babel

Alvvays

Torontokvintettens soldränkta och smågulliga pop har säkert hörts tidigare, men Alvvays bjuder till med lite extra. Bandet har en förkärlek till C-86 och jangliga gitarrer och skapar tillsammans något som är sötare och bättre än söta djur på internet.
Fredag – Stockholm, Debaser Strand

Dropkick Murphys

Massachusetts-bandet är tillbaka i Sverige. Med det hyllade åttonde albumet Signed And Sealed In Blood har bandet ännu en gång turnerat världen runt och kommer göra två spelningar i Sverige.
Lördag – Stockholm, Annexet

Hello Saferide

Det har gått fem år sedan Hello Saferide senast var ute på turné. Nu är det dags igen. Med albumet The Fox, The Hunter And Hello Saferide beger sig Annika Norlin ut igen för att göra konserter på hemtrevliga teatrar samt en och annan inomhusfestival i Stockholm, Uppsala, Norrköping, Göteborg, Malmö och Umeå.
Lördag – Stockholm, Södra Teatern
Söndag – Stockholm, Södra Teatern 

Mark Lanegan Band

Grungeikonen Mark Lanegan återvänder till Sverige för att göra två spelningar. Med sig i ryggen har han albumet Phantom Radio. Mark Lanegan har gjort en låt med det Malmöbaserade bandet I Am Super Ape. Mer om det samarbetet kan du läsa här.
Söndag – Göteborg, Pustervik

The Kooks

Brighton kvartetten återvänder till Sverige för att göra en spelning på Münchenbryggeriet i Stockholm. Förband till britterna är svenska Urban Cone. The Kooks debuterade med skivan Indie In/Inside Out 2006. Bandet har släppt fyra album och flera singlar. Senaste albumet är Listen som släpptes förra året.
Måndag – Stockholm, Münchenbryggeriet

 

ANDRA INTRESSANTA SPELNINGAR

Hardcore Superstar
Fredag – Malmö, KB

Felix Wickman
Lördag – 6071, Stockholm

Mustasch och Lillasyster
Lördag – Halmstad, Parken 

First Aid Kit
Söndag – Linköping, Konsert & Kongress

Judah & The Lion
Söndag – Lund, Moroten & Piskan

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA