x

Svenskans Beyoncé-cover en megahit på Youtube

Svenskans Beyoncé-cover en megahit på Youtube

Sofia Karlbergs cover på Beyoncés Crazy in Love har över sex miljoner lyssningar på Spotify och över tolv miljoner har sett hennes version på Youtube.

Versionen på låten som Sofia Karlberg sjunger är den som var med i den första trailern till filmen 50 Shades Of Grey. Det är en markant lugnare version av originalet.

Just nu ligger dessutom Sofia Karlberg bland topp tio på brittiska listan för independentsinglar, skriver Musikindustrin.

– Det känns helt sjukt. Det har gått så fort och jag var inte riktigt beredd på det här, men jag är helt klart jätteglad över responsen, säger Sofia Karlberg till Musikindustrin.

Sofia Karlberg startade sin kanal på Youtube redan 2010 utan någon större framgång. Hon hade drygt 10 000 prenumeranter för ungefär ett halvår sedan och nu har hon nästan 200 000.

– Jag började jobba med producenterna Quiz&Larossi förra året och det är nog tack vare dem det har gått så bra, de har producerat alla låtar som jag lagt ut, säger hon till Musikindustrin.

Sofia Karlberg går andra året på Rytmus musikgymnasium där hon går deras sånglinje. Enligt Musikindustrin känner hon ingen direkt stress över att skaffa skivkontrakt utan hon trivs med att jobba med producentduon.

– I framtiden vill jag kunna jobba med musiken på en nivå så jag kan försörja mig på den. Jag vill utvecklas, säger hon till Musikindustrin.

Se Sofia Karlbergs cover på Crazy In Love här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA