x

Ulf Lundell slaktar Melodifestivalen

Ulf Lundell slaktar Melodifestivalen

Att Ulf Lundell är ett fan av På Spåret är ingen hemlighet. På sin blogg skriver musikern att han helt utan fusk tog 36 poäng i fredagens program.

– Det är i alla fall underhållande. Vilket man inte kan säga om Mellon, skriver Ulf Lundell på sin blogg.

Lundell är kritisk till hur söndagstidningarna hade skrivit sina artiklar om evenemanget. Tidningarna hade enligt Ulf Lundell varit välvilligt inställda till Melodifestivalen. Själv tycker han att det var ett av de sämsta programmen han hade sett.

– Programledarna gav den svenska tråkigheten och stelheten nya ansikten, skriver han i sin blogg.

Lundell ställer sig frågande till var all glamour är och var det hysteriskt skrikande och flaggviftande folkhavet har tagit vägen. Han är även kritisk till låtmaterialet.

– Den första bruden sjöng åtminstone skiten ur sig, i en låt som vem som helst skulle vilja slippa skriva ihop.

Eric Saades framträdande tog Ulf Lundell tillbaka till Rolling Stones 1980. Då lät sig Mick Jagger hissas ut från scenen på arenor i en cherrypicker.

– Skicka upp stackars Saade i en cherrypicker med konfetti?, det var häftigt när Mick Jagger gjorde det, skriver Lundell i sin blogg.

Riktigt rejält förbannad är Ulf Lundell på komikern Sissela Benns karaktär Filippa Bark.

– Där har vi VERKLIGEN ett stulet namn. Bark. Finns det nåt uslare än komiker som bara får folk, där, framför tv-apparaterna, att vrida sej i oförståendets kramper, och som bara tycker själv att hon är rolig som alldeles hopplös påhittad figur? Vad i helvete GÖR den människan i programmet? Hon är inte rolig, hon är inte ens buskis, hon är möjligen 00-talet, hon är extremt förlegad, hon är duktigt pajjig utan minst poäng? Varför envisas man med denna fiasko på två ben?

Läs hela Ulf Lundells mello-sågning på hans blogg här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA