x

Slipknots bästa videor

Slipknots bästa videor

Slipknot är ute på sin Prepare For Hell-tour, som på onsdag intar Hovet i Stockholm.

Därför har GAFFA letat upp bandets bästa musikvideor, en video för varje bandmedlem. Se klippen här under och tänk på att det fortfarande går att få biljetter till de maskerade och headbangande grabbarna.

MTV förbjöd videon till Slipknots första singel Spit It Out från deras debutskiva Slipknot på grund av videons vulgära innehåll. Videon är en blandning av liveuppträdanden och bandets egen version av Stanley Kubricks kultrysare The Shining från 1980 med den kritikerrosade Jack Nicholson i huvudrollen. I Slipknots version av The Shining är det bandet som spelar rollerna i filmen. Joey Jordison spelar Danny Torrance på trehjulingen och Corey Taylor spelar Jack Torreance och slår yxan mot dörren.

Den animerade versionen av videon till Wait And Bleed från debuten Slipknot har ett Chucky-liknande uttryck med små sadistiska Slipknot-dockor. Vi videon försöker en man att fånga bortsprungna bandmedlemmar, men dockorna välter mannen och han börjar brinna.

I videon till Left Behind från bandets andra album, Iowa följer man en pojke som går till en slaktare och skär kött. Han går därefter hem till sitt hus där pojken äter Fruit Loops med skitigt kranvatten. Ett par pojkar följer efter huvudrollen och kastar ens sten genom rutan. Plötsligt börjar det ösregna och vatten väller in i huset så pojken rusar ut ur huset och ner till en källare. Videons fokus varierar mellan pojkens roll och bandet som spelar i en skog.

Videon till Duality från skivan Vol. 3: (The Subliminal Verses) är fullproppat med testosteron. Stora flockar av fans rusar mot ett hus där Slipknot uppträder. Fansen, flest män i bar överkropp, slår sönder rutorna till huset med basebollträn för att komma in till bandet. Videon filmades faktiskt i ett hus som ett av fansen ägde. Huset skulle i förväg ha renoveras, men det hade inte blivit klart än. Efter videon behövde skivbolaget kompensera familjen för skadorna med över 300 000 danska kronor.

Videon till Vermilion Pt. 1 också från skivan Vol. 3: (The Subliminal Verses) är filmad som ett slags stop motion. Det är en ung kvinna i huvudrollen som försöker nå ut till alla upptagna människor runt omkring henne. Historien om den unga kvinnan fortsätter i videon till Vermilion Pt. 2.

Videon till Psychosocial från plattan All Hope Is Gone är fylld med allt det som gör Slipknot till Slipknot. Alltså massor av growl, tråd, eld och smattrande saker. I videon bränner Slipknot några masker eftersom bandets egna masker representerar deras egon, enligt uppgift.

Snuff är från den fjärde skivan är som en kortfilm på ungefär sex minuter. I filmen försöker Corey Taylor hitta en blond kvinna som han har sett gå in på ett hotell. Det visar sig att kvinnan är Corey Taylor själv iklädd kvinnliga kläder och en blond peruk med röda läppar och höga stilettklackar.

I videon till The Negative One från bandets senaste album .5: The Gray Chapter ser man två kvinnor i rituellt liknande situationen, till exempel en död spelare som har pyntats med blommor och smycken. Videon är prydd med en varning från Youtube om att innehållet kan vara stötande.

I The Devil In I också från senaste släppet spelar bandet på ett mentalsjukhus omringat av dansande fans i bandtröjor. I början av videon begår bandmedlemmar självmord på diverse sätt. Till exempel äter Sid Wilson sig själv, Chris Fehn blir hackad till döds av en korp och Jim Root spränger sig själv i luften med hjälp av dynamit så att huvudet faller av. Dessutom blir bandets två nya medlemmar inbjudna med att styckas till döds med kniv av de resterande medlemmarna. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA