x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Where's The Music?

Festivalen i Norrköping som går av stapeln torsdag och håller på till lördag kommer att bjuda på en rad bra artister. Evenemanget består av två delar. En som är musikfestival och en som är för branschfolk. Festivalen ska vara Sveriges version av SXSW i USA. 

Torsdag - lördag, Norrköping, Industrilandskapet

Sónar Stockholm

Festivalen som har som mål att bli lika stor som festivalen med samma namn i Barcelona. Nu kommer Sónar Stockholm kunna ta emot 3 600 gäster och erbjuder tre scener. Eventet håller till i den nya byggnaden Stockholm Waterfront Conference Center. Med band som SBTRKT, Jamie XX, Elliphant och Kindness bjuder festivalen på en god blandning musik.

Fredag, Stockholm, Stockholm Waterfront Conference Center
Lördag, Stockholm, Stockholm Waterfront Conference Center

Amason

Amason bildades redan 2012, men då mer som ett sidoprojekt för bandets medlemmar som ingår i andra svenska indiepopband. Amanda Bergman är även känd som Jaw Lesson, Idiot Wind och Hajen, Pontus Winnberg är en del av producentduon Bloodshy & Avant, Gustav Ejstes kommer från bandet Dungen och från gruppen Little Majorette hittar vi både Nils Törnqvist och Petter Winnberg. Nu turnerar bandet med albumet Sky City som släpptes i år.

Fredag – Göteborg, Pustervik

Viet Cong

Kanadensiska indierockarna i Viet Cong bildades 2012 i Calgary, Alberta. Bandet är en slug fusion av fyra distinkta röster. Två av medlemmarna kommer från det hyllade, men nu nerlagda bandet Women. Nu skapar Viet Cong en mix av skarpa rytmer och euforiska garagepop-melodier som blinkar åt 60-talet.

Lördag – Lund, Mejeriet 

Tenacious D

Jack Black och Kyle Gass utgör tillsammans Tenacious D. Bandet blandar friskt med rock, folk och komedi. Gruppen gjorde sig känd redan 1999 med en TV-serie med samma namn. Förbered er på stundtals vulgärt språk, rock och skratt.

Lördag – Stockholm, Fryshuset-Arenan

The Subways

Britterna som uppmärksammades 2005 med låten Rock And Roll Queen i TV-serien OC kommer tillbaka till Sverige. Bandet består av bröderna Billy Lunn och Josh Morgan samt Charlotte Cooper. Konserten har skjutits upp på grund av sjukdom, meddelar Luger. 

Söndag – Stockholm, Debaser Strand

MISSA INTE HELLER:

Earth
Fredag – Göteborg, Truckstop Alaska

Faråker, Stella Lugosi och Bräkne-Hoby
Fredag – Göteborg, Stora Teatern

First Aid Kit
Fredag – Umeå, Umeå Folkets Hus
Lördag – Uppsala, Svandammshallarna

Hello Saferide
Fredag – Norrköping, Flygeln
Lördag – Stockholm, Södra Teatern

Alison Moyet
Lördag – Stockholm, Nalen
Söndag – Stockholm, Nalen

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA