x

11 artister du måste se på Where’s The Music

11 artister du måste se på Where’s The Music

Imorgon drar Where's The Music igång. Norrköpingsfestivalen som må stå med några inkörda namn men i första hand vill belysa musikbranschens framtid. Och det vill vi med, så här nere hittar ni elva akter ni bara måste kolla in om ni är på plats.

Amason

Vännerna Gustaf Ejstes från Dungen, Amanda Bergman från Idiot Wind, Nils Törnqvist från Little Majorette, Petter Winnberg från Little Marjorette och Pontus Winnberg från Miike Snow bestämde sig för att göra musik. På villkoret att det inte ska vara krångligt. Missa inte supergruppen på lördag när de spelar klockan 01.00 på Dynamo i Hallarna.

Baba Stiltz

21-årige Baba Stiltz har hyllats för i stort sätt allt han har gjort. När han släppte debutalbumet Total fick plattan full pott i betyg av GAFFAs Jonathan Eklund som kallade skivan en fullträff rakt igenom. Missa därför inte underbarnet när han spelar på lördag klockan 00.45 i Laxholmskällaren.

Blues Pills

Kvartetten med rötter i Sverige, USA och Frankrike spelar en blandning av soul, blues, psykedelia och rock. Bandet har fått rockfreaks och fans att vallfärda till spelningar runt om i Europa och i Australien, och flera festivaler. Missa inte Blues Pills när de spelar på torsdag klockan 01.00 på Dynamo i Hallarna.

Dolores Haze

Stockholmsbandet som är ökänt för sina extrema livespelningar och oförskämda attityd kommer att spela på torsdag klockan 19.45 på Dynamo i Hallarna.

Joy

Född 1994 i Malmö, inspirerad av Britney Spears avdankade stil och en kärlek till Azealia Banks, Eminem och Die Antwoord. Började finna sig i rappandet när hon som 17 år lärde sig Kanye Wests Monster. Om Joy själv fick välja hade hon hetat Bon Chiqua och varit transvestit. Se henne på lördag 19.45 på Dynamo i Hallarna.

Kite

GAFFA har tidigare beskrivit den svenska duons musik som stark, passionerad, känslosam och glödande. Missa inte Nicklas Stenemo och Christian Berg och deras Kite på fredag då de intar Dynamo i Hallarna klockan 21.45.

Merely

Merely är Kristina Florell som inte bara har sitt soloprojekt utan också är en del av konst- och musikprojektet Team Rockit. I september förra året släppte hon sitt debutalbum Nirvana som har hyllats i hela landet. Musiken Merely gör har hämtar inspiration från MTVs guldålder och hiphop. Missa inte denna donna på torsdag klockan 20.45 på Dynamo i Hallarna.

Ninsun Poli

Med tidigare meriter som att ha varit förband till The Fugees, livedebut på Hultsfredsfestivalen och spelningar runt om i Europa kommer Ninsun Poli ta Norrköping med storm. Missa henne inte på lördag 19.00 på Tegelvalvet på Pub Wasa.

RA

Malmöbandet RA bildades 2012 i ett kollektiv i just Malmö. Tillsammans spelar bandet monotont pulserande gitarrbaserad musik. De har spelat på bland annat Copenhagen Psych Fest, Fritz Corner och Roskildefestivalen. Missa dem inte på fredag klockan 18.00 på Tegelvalvet på Pub Wasa.

Sirena

22-åringen växte upp i ett musikerhem och började skriva musik redan som tonåring. Sirena upptäcktes av sångerskan och låtskrivaren Noonie Bao 2012 och det dröjde inte länge efter att hon blev sajnad som hon började samarbeta med andra musiker. Hon har till exempel jobbat med houseduon Galavant. Missa henne inte klockan 19.00 på fredag i Laxholmskällaren.

Systraskap

Systraskap är två producenter och musiker som tillsammans skapar politiska kampsånger. De har hållit på sedan 2011 och spelat på bland annat Popaganda, Hultsfredsfestivalen och även Fusion Festival i Tyskland. Deras konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med bas, trumset, förställda röster och blåsinstrument. Missa dem inte på torsdag klockan 23.00 i Laxholmskällaren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA