x

Jack White rasar över läckta backstage-krav

Jack White rasar över läckta backstage-krav

Jack White kommenterar nu offentliggörandet av stjärnans så kallade rider, alltså han och hans crews krav på vad som ska finnas backstage. Ridern läcktes i Oklahoma Universitys student-tidning just innan stjärnan skulle uppträda där. White har nu gått ut med ett öppet brev där han är minst sagt irriterad över att ridern läckt och att det har gått och blivit en mediahändelse.

Studenttidningen gjorde bland annat en stor grej av att det skulle finnas en viss typ av guacamole backstage. Jack White förklarar i det öppna brevet att guacamole-receptet är ett internt skämt signerat hans tour-manager.

– Det är bara på skämt, managern kan sin guacamole, men jag har inte ens smakat på den, skriver Jack White på Third Man Records hemsida.

Vidare ondgör han sig över studenterna som skrivit artikeln.

– Är jag besviken på de unga journalisterna? Absolut.

Andra krav på den läckta listan ska ha varit att varit att det absolut inte får finnas några bananer i lokalerna de ska spela på. "Det här är en NO BANANA TOUR (seriöst). Vi vill inte se några bananer någonstans", står det ridern. I det öppna brevet förklarar White dock att det ska ha varit på grund av att en i bandet är allergisk. Själv ber han i själva verket om ytters lite.

– Jag tar själv med mig det jag behöver, och det är inte mycket. Det som står i ridern är främst till bandet och mitt crew, skriver Jack White i det öppna brevet.

Läs det öppna brevet här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA