x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Alt-J
Indierock-kvartetten som bildades 2007 i Leeds kommer till Stockholm. Medlemmarna träffades på University Of Leeds 2007 och bestämde sig då för att bilda ett band. Förband till Alt-J kommer vara Wolf Alice och Gengahr. Senaste Alt-J var i Sverige var på Way Out West 2012 och då hyllades bandet, så var beredd på en hejdundrande spelning.

Fredag, Stockholm, Münchenbryggeriet

Immortal Technique

Felipe Coronel är en peruansk-amerikansk hiphopartist och politisk aktivist, som går under namnet Immortal Technique. Han växte upp i Harlem och i många av hans låtar refererar han till den ojämna kamp mot fattigdomen som dagligen sker i USA:s slumområden. I hans politiskt laddade texter protesteras det mot den amerikanska statsapparaten, massmedia, religion och rättsväsendet.

Fredag, Malmö, KB
Lördag, Göteborg, Trädgår'n

First Aid Kit
Systerduon från Stockholm, Johanna och Klara Söderberg fortsätter sin vårturné. De debuterade med EP:n Drunken Trees 2008 som då gav ut på The Knifes skivbolag Rabid Records. Senaste albumet Stay Gold släpptes förra året och skivan toppade albumlistan i Sverige.

Fredag, Örebro, Conventum
Lördag, Malmö, Baltiska Hallen

Lionel Richie
Född i Tuskegee, Alabama och har haft en lång karriär. Sålt omkring 100 miljoner album och vunnit fem Grammys. Han vann både en Oscar och en Golden Globe för låten Say You, Say Me från filmen Vita Nätter. Missa inte denna stora stjärna i Globen på söndag. Ulrik Munther kommer agera förband.

Söndag, Stockholm, Globen

MISSA INTE HELLER DETTA:

The Amazing
Fredag, Växjö, Kafé Deluxe
Lördag, Göteborg, Nefertiti

Nord & Syd
Lördag, Stockholm, Debaser Strand

Carola
Fredag, Jönköping, Konserthuset
Lördag, Borås, Åhaga

Satan
Lördag, Göteborg, Truckstop Alaska

Rome
Lördag, Göteborg, Pustervik

Watain
Lördag, Malmö, KB

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA