x

Här är de 10 mest sedda musikvideorna på Youtube

Här är de 10 mest sedda musikvideorna på Youtube

Youtube fyller 10 år i år och sedan sajten lanserades i maj år 2005 har det blivit en allt större plattform för filmklipp av alla dessa slag och spridit sig världen över.
I dagsläget har youtube över en miljard användare och finns i 75 länder och på 61 språk.

På grund av Youtubes popularitet har den blivit en viktig kanal för artister för att nå ut med sin musik och speciellt för att lansera sina musikvideos. Särskilt i en tid då musikvideor blir allt mer sällsynta i televisionen. Vad passar då bättre än att fira detta jubileum med en lista över de tio mest sedda musikvideorna sedan starten?! Håll till godo nedan:

Topp 10 mest sedda musikvideor på Youtube:

1. PSY – Gangnamstyle.
Gangnamstyle spred sig som en löpeld då den publicerades den 15 juli 2012. Nu är videon över två miljarder-strecket och trots att den inte längre spelas flitigt på dansgolvet är det nog många som tar sig en titt på videon ibland och minns tillbaka till den hype som rådde eller testar dansstegen igen.

2. Justin Bieber – Baby
För ungefär fem år sedan lades en av Justin Biebers största hitlåtar, Baby, ut och det är nog inte så konstigt att videon nått över en miljard visningar då både hans massiva skara fans och en hel del haters måste ha klickat på detta klipp genom åren.

3. LMFAO – Party Rock
Blev inte lika sedd på youtube som Gangnamstyle men hade ändå en stor hype när den kom år 2011. Många är de som har försökt shuffla till denna låt för den har över 800 miljoner visningar.

4. Katy Perry – Dark Horse
Musikvideon till Dark Horse har bara ett år på nacken men ändå har videon setts över 800 miljoner gånger.

5. Eminem – Love the way you lie ft. Rihanna
Det är svårt att tro att det var hela fem år sedan den här låten spelades flitigt på radion. Sen dess har musikvideon fått över 800 miljoner visningar.

6. Katy Perry – Roar
Ännu en relativt ny musikvideo med Katy Perry som tagit sig över 800 miljoner-sträcket. Dock är inte videon lika populär som uppföljaren Dark Horse har blivit.7. Jennifer Lopez – On the floor ft. Pitbull
Även denna danshit har nått strax över 800 miljoner visningar och kan fortfarandes höras ibland ute på krogen.

8. Shakira – Waka Waka (This time for Africa)
Det här var den officiella VM-låten för VM 2010. Den blev en populär sommarplåga som fortfarande är återkommande på klubbarnas dansgolv. 

9. PSY – Gentleman
Blev inte lika populär som sin föregångare men det är inte konstigt att den fått så mycket visningar då många måste ha varit spända på hur uppföljaren skulle bli efter Gangnamstyle och velat kolla in den själva.

10. Miley Curys – Wreckingball
Det är inte många som har kunnat undgå snacket kring Miley Curys musikvideo till Wreckingball. Hon vann "Video of the Year" förra året på MVT video music awards (VMA) med sin musikvideo som beskriver en väldigt känslomässig preiod i hennes liv. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA