x

Matthew E. White kommer till Sverige

Matthew E. White kommer till Sverige

Den 11 mars släpper Matthew E. White sitt andra album Fresh Blood och enligt pressmeddelandet blir det en technicolorversion av föregångaren. Vad det nu innebär exakt. Nu planerar hur som helst den amerikanske sångaren två spelningar i Sverige. Först besöker han Pustervik i Göteborg den 15 juni och sedan Debaser Medis i Stockholm den 16 juni. Biljetterna släpps på onsdag.

Debutalbumet Big Inner släpptes 2012 till goda vitsord och gjorde snabbt Matthew E. White till ett stort namn i sin genre. Albumet rotades i söderns jazz, soul, R&B, countryfunk, rock och gospel. GAFFAS recensent Jonathan Bengtsson skrev spaltmeter om albumet och gav det full pott. Han skrev bland annat följande:

"Det går att skriva tre Brott & Straff om innehållet. Jag skulle kunna prata i timmar om hur de sista vansinniga minuterna i Brazos besitter groove nog till att få varenda fartyg i Göteborgs hamn att samtidigt, i enorma enhälliga rörelser, vrida sig i takt. Om den hur den karga pulsen i kvartetten nytillkomna spår väser lika mycket Kubrick som urskog." Läs hela recensionen här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA