x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Hello Saferide
Annika Norlin som är ute på en liten turné har två stopp kvar och det är i Göteborg och i Malmö. Artisten är dessutom klar för att spela på Umeå Open i mars.

Fredag, Göteborg, Stora Teatern
Lördag, Malmö, Palladium

Solen
Under hösten förra året släppte Gävlebandet Solen plattan Till Dom Som Bryr Sig. Deras andra fullängdaren hyllades av den svenska kritikerkåren och bjuder på gedigen vemodspop.

Torsdag, Malmö, Babel
Fredag, Göteborg, Pustervik 

Kingsizegalan
Gala med fokus på svensk hiphop. Några av de som är nominerade i årets gala är Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och Labyrint. Joey BadassNäääk & Nimo, Ken Ring med Keya & TNT och Löst Folk med Dani M står för livebiten.

Fredag, Stockholm, Annexet

Atlas Losing Grip
Releasefest i Malmö. Atlas Losing Grip släppte tidigare i år sin senaste platta. Lundabandet som spelar melodisk punk och som bildades redan för tio år sedan har tagit Europa med storm. 2011 släppte bandet State Of Unrest som nu har följts upp med skivan Currents.

Fredag, Malmö, Babel, Klubb Malfunction

Looptroop Rockers
Hiphop-gruppen som bildades 1991, då under namnet Looptroop, har nu gett ut sex album och flera singlar på deras egen etikett DvsG, David vs. Goliath. Västerås-gänget har varit ute på en Europaturné och ska nu inta Moriska Paviljongen i Malmö på lördag.

Lördag, Malmö, Moriska Paviljongen 

D'Angelo
Michael Eugene Archer från Richmond, Virginia är en amerikansk soulsångare. Han debuterade med plattan Brown Sugar 1995 och släppte förra året sin tredje fullängdare Black Messiah. Hans platta Voodoo från 2000 är med på Rolling Stones lista över de 500 bästa albumen genom tiderna.

Lördag, Stockholm, Annexet

Winhill/Losehill
Sexmannabadet från Umeå ger sig ut på vårturné. Tidigare i februari släppte bandet sitt andra album Trouble Will Snowball. Göteborg blir bandets första stopp på turnén som sedan tar bandet vidare till Stockholm, Lund, Uppsala och Umeå.

Lördag, Göteborg, Pustervik

MISSA INTE HELLER:

Hardcore Superstar
Fredag, Sandviken, Allstar

At The Gates
Fredag, Umeå, Folkets Hus

Korallreven
Fredag, Stockholm, Debaser Strand

King Creosote
Fredag, Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress

Bonafide
Fredag, Helsingborg, The Tivoli
Lördag, Malmö, KB

Saint Motel
Lördag, Stockholm, Debaser Ballroom

Neutral
Lördag, Stockholm, Fylkingen

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA