x

Svenskt band gör skägg-succé utomlands

Svenskt band gör skägg-succé utomlands

Malmöbandet The Bandettes, som är aktuella med en ny EP i vår, har fått vara med i amerikanska CBS och nu brittiska BBC. Det är deras låt The Beard Song (There's Nothing Like A Man With A Good-looking Beard) som har gjort stor succé den senaste tiden.

– Det är svårt att fatta. BBC hörde av sig och jag trodde typ det var spam, men det var det ju inte, säger Emeli Ek som är trummis i The Bandettes.

Se klippet från BBC World här:

The Bandettes bildades 2011 och släppte sin debutplatta Take Me Home 2013. Första låten på debuten är ingen mindre än den nu omtalade låten The Beard Song (There's Nothing Like A Man With A Good-Looking Beard). Spåret som gitarristen Anna Linnea Edström skrev för nästan fem år sedan.

– Anna skrev den för flera år sedan, då var det inte så mycket skägg som det är idag, men det är kul att den uppmärksammas, säger Emeli Ek.

BBC World ville använda låten till en skäggutställning. CBS, som var först med att använda den, hade med låten i en så kallad "skäggmatch".

– Det var två fotbollslag som möttes och många av spelarna var skäggiga, så CBS hörde av sig och ville använda låten. Det är en riktig ära att vi uppmärksammas, säger Emeli Ek.

Se videon till The Beard Song (There's Nothing Like A Man With A Good-looking Beard):

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA