x

Då spelar dina favoriter på Sweden Rock

Då spelar dina favoriter på Sweden Rock

3 juni drar Sweden Rock igång och fortsätter med rocken fram till 6 juni. Igår släppte arrangörerna spelschemat för var på festivalområdet banden kommer spela på under den fyra dagar långa festivalen i Blekinge.

Inleder Sweden Rock i sommar på onsdagen gör Kee Man Hawk som då intar 4Sound Stage. Efter det gäller det att röra sig bort mot Sweden Stage där Hazy/Dizzy kommer att spela. Fler band att se under onsdagen är Lillasyster, The Quireboys, Electric Mary, Hell, Evergrey, Morbus Chron, The Order Of Israel och Jon English. D-A-D avslutar onsdagen på Sweden Stage.

Under torsdagen är mycket att se fram emot. Då är det band på alla fem scener på området. Först ut är Yardstones som spelar på 4Sound Stage. På Festival Stage kommer flera storartade band att spela. Först ut är Spike's Free House, sedan är det dags för Slash att inta Festival Stage. Australiensiska Airbourne intar Rock Stage och precis efter att de ska ha spelat färdigt är det dags för Toto på Festival Stage. Avslutningsvis på största scenen kommer Def Leppard att stå, men sista akten för torsdagen är svenskarna i Ghost när bandet kommer spela på Rock Stage.

Sweden Rocks fredag bjuder på ett fullsmockat program. Öppnar dagen gör M.O.B. på 4Sound Stage. Bland de större namnen kommer Opeth och Möteley Crüe spela på Festival Stage. Och Backyard Babies intar Rock Stage. Avslutar denna fullsmockade heldag gör svenskarna i Meshuggah som även de spelar på Rock Stage.

Lördagen 6 juni, sista dagen för årets Sweden Rock är sprängfylld med band och artister. Bandet som öppnar upp för festivalens sista dag är ingen mindre än Frantic Amber som kommer att spela på 4Sound Stage. En timme efter Frantic Ambers spelning står Hardcore Superstar på Festival Stage och Mustach har redan börjat lira på Rock Stage. Judas Priest är bandet som knyter ihop säcken på Festival Stage då bandet är det sista att inta just den scenen. Polackerna i dödsmetallbandet Behemoth kommer att spela efter Judas Priest, fast då på Sweden Stage och sist, men inte minst, är det dags för The Darkness att inta Rock Stage och avsluta det här årets Sweden Rock.

Schemat i sin helhet går att se här.

Se The Darkness med videon till I Believe In A Thing Called Love. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA