x

11 legendariska klipp med Thåström

11 legendariska klipp med Thåström

Efter att nyligen släppt albumet Den Morronen är det nu dags för Thåström att röra sig ut i Sverige och Norge på turné. På onsdag intar han ett utsålt Annexet i Stockholm för att spela på ännu ett utsålt Annexet på torsdag innan det sen bär av söder ut.

Stockholmsfödde Sven Joakim "Pimme" Eriksson Thåström har mycket musikaliskt i sitt bagage. Känd som både solosångare och som sångare och gitarrist i Ebba Grön och Imperiet. Han har även haft en mindre skådespelarkarriär med filmen Den Frusna Leoparden 1986. I filmen spelade Thåström huvudrollen som Kiljan. Peter Stormare och Christian Falk hade också framträdande roller i filmen.

Se elva legendariska klipp med Thåström!

Höghussång
Tredje låten på plattan Mannen Som Blev En Gris från 2002. Höghussång släpptes även som singel. Per Hägglund hjälpte Thåström med att skriva låten.

Die Mauer live på Way Out West 2011.
Die Mauer är tyska för Muren och är det som Berlinmuren kallades för. Låten är med på Ebba Gröns album Ebba Grön från 1982. Låten handlar om Berlinmuren och hur den splittrade familjer och kära, hur den delade upp det som tidigare varit ett land och ett folk, Tyskland i Västtyskland och Östtyskland. Njut här av när Thåström spelar den på Way Out West 2011.

 

Staten Och Kapitalet med Ebba Grön
Skriven och inspelad 1972 av svenskarna i proggbandet Blå Tåget. Men det var nog den här covern av just Ebba Grön som kom 1980 som gav låten störst genomslagskraft. Ebba Grön valde dessutom att byta namn på Blå Tågets låt som från början hette Den Ena Handen Vet Vad Den Andra Gör till just Staten Och Kapitalet.

Var Är Vargen med Imperiet
Låten som ursprungligen släpptes som singel 1986 och som är en av de flitigast spelade låtarna i Imperiets produktion, det existerar sju olika versioner av låten på skiva. Tre av de här är på engelska då under namnet The Wild World. Ursprungliga namnförslaget på låten var Den Vilda Världen.

800° med Ebba Grön
Första låten på andra plattan Kärlek & Uppror som släpptes 1981. Handlar om kärnvapenkrig och kritiserar på ett ironiskt sätt också den politiska situationen som rådde under 1980-talet när det var många som fruktade att kriget skulle bryta ut och atombomben skulle falla.

Fanfanfan
Är med på Thåströms femte soloalbum Skebokvarnsv. 209. Albumtiteln är en gata i Stockholmsförorten Högdalen där Thåström växte upp. Fanfanfan blev Thåströms första ett på den svenska singellistan.

 

Alla Vill Till Himlen
Titellåten på Thåströms första soloskiva som kom ut 1989. Han skrev den här skivan och Xplodera Mig 2000 innan han bildade bandet Peace, Love And Pitbulls.

Du Ska Va President med Imperiet
Imperiet var ett av 1980-talets största band. Men efter en misslyckad utlandssatsning beslutade Thåström att bryta upp Imperiet 1988 och bandet slutförde under årets sina inbokade spelningar i Sverige och i Sydamerika.

Mamma Pappa Barn med Ebba Grön
Låt från 1981 som var med på skivan Kärlek & Uppror vilket var Ebba Gröns andra platta. Texten handlar om familjerelationer och relationerna till en mans föräldrar.

Kom Med Mig
Fjärde spåret på den senaste plattan Den Morronen som Thåström gav ut 11 februari i år.

Alltid Rött Alltid Rätt med Imperiet
Släpptes som singel 1983 på skivbolaget Mistlur. B-sidan på singeln är Den Nya Dansmusiken.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA