x

Nytt klubbprojekt: bara kvinnor i högtalarna

Nytt klubbprojekt: bara kvinnor i högtalarna

Daniel Andersson från rockfoto har gått ihop med Pusterviksklubbarna Woody West och Instant för att arrangera en musikvecka som ska uppmärksamma jämställheten inom musikbranschen. Projektet går under titeln "Ursäkta! Vad spelas i högtalarna?" och huvudarrangörer är Woody-Kim, Elin Hedman och Daniel Andersson som skriver för Rockfoto och GAFFA. Veckan som går i jämställdhetens tecken är vecka 12, den 16 till 22 mars. Det hela går ut på att bara kvinnliga musiker ska spelas i högtalarna på Pustervik i Göteborg, för att uppmärksamma hur det kan se ut på dangolven i vanliga fall. 

– Det är inte ovanligt att det spelas 100 procent män, medan motsatt förhållande känns otänkbart. Jag är medveten om att fler män spelar i band än kvinnor, men det är en massa kvinnor som går på klubb, så det borde ligga i allas intresse att skapa en mer jämställd miljö, säger Daniel Andersson till GAFFA.

Alla klubbar på Pustervik under veckan är med på temat, till exempel Pingisklubben och onsdagsklubben Mittwoch.

Fredagen den 20 mars lägger arrangörerna lite extra på projektet för då besöker Beatrice Eli och Min Stora Sorg fredagsklubben Instant. Det kommer även att bli ett DJ-maraton där inbjudna gäster och olika Pusterviksprofiler får spela sina kvinnliga favoriter. Även GAFFA kommer att vara på plats och spela skivor under kvällen.

Beatrice Eli släppte sitt debutalbum Die Another Day i oktober förra året och var nominerad till årets nykomling och årets artist på Grammis 2015. Ann-Sofie Lundin, som står bakom artistnamnet Min Stora Sorg, har varit aktiv artist länge men det första albumet under det nya artistnamnet släpptes också i fjol.

Här är det preliminära schemat för den 20 mars:

MATSALEN

21-22 Woody

22-23 Slacker

23-00 Soulastatic

00-01 High Time

01-02 Sonic

02-03 Mittwoch 

KLUBBEN

21-23 GAFFA

00-03 Instant 

Min Stora Sorg spelar ca 22.45

Beatrice Eli ca 23.30

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA