x

Ulrik Munther: ''Ge inte vika för idioti''

Ulrik Munther: ''Ge inte vika för idioti''

Ulrik Munther har släppt en ny singel i samarbete med Jonas Gardell. Efter de dystra textraderna i Jag Vet Inte Hur Man Gör så finns det lite glimtar av hopp i den nya låten Nån Gång.
– Låten är en uppmaning till mig själv att inte ge vika för idioti och att inte blunda för ojämlikheter, men också en något naiv förhoppning om att allt någon gång kommer att bli bra, berättar Ulrik Munther för GAFFA.  

Singer-songwritern avslöjar att Nån Gång utan tvekan är den mest omskrivna låten på det kommande albumet Allt Jag Ville Säga.
– I och med att jag skrev musiken först så var det krångliga att hitta en text som både lät bra och passade rytmiken men också betydde något, förklarar Ulrik.
– Jag gjorde mitt bästa, och Jonas skrev text.

Vad tycker du om Nån Gång?
– Jag gillar den! Det är inte min favorit men singlarna är sällan det då de gärna ska fastna direkt och inte ges så mycket utrymme att växa. Albumet i övrigt är något mer melankoliskt och låtarna växer.

Om framtida planer så berättar Ulrik Munther att han hoppas på att få lira lite i sommar. 
– Om inte annat så blir det nog en mysig höstturné!

Hans nya album med ännu fler låttexter av Jonas Gardell släpps den 13 maj och snart kommer även musikvideon till Nån Gång.
Lyssna på den nya låten här:

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA