x

Hur lika får två låtar vara?

Hur lika får två låtar vara?

Igår vittnade Pharrell Williams i rättegången om Blurred Lines och hävdade att han inte har kopierat Marvin Gayes låt Got To Give It Up. Enligt The Guardian sa han att låtarna kan likna varandra men att det inte är något plagiat. Stjärnan berättade även att han alltid har sett upp till Marvin Gayes men att han upptäckte likheter först efter att låten var klar.

Det var i höstas som Robin Thicke, Pharrell Williams och T.I anklagades av Marvin Gayes familj för att ha plagierat den nu avlidne artistens låt från 1977 när de skrev hitlåten Blurred Lines 2013. Rättegången började den 10 februari i år.

Enligt The Guardian och BBC har det kommit fram i rätten att stjärnorna har tjänat över 132 miljoner kronor på Blurred Lines, till artist och låtskrivare, sedan den släpptes 2013. Familjen Gayes advokat yrkade de påstådda skadorna på cirka 330 miljoner kronor i början av rättegången och att familjen borde få 50 procent av inkomsten på hitlåten.

Förra veckan vittnade Robin Thicke i rättegången och framförde då de två låtarna live för domstolen. Han sa bland annat att han varit full och hög under intervjuer och därför ljugit och sagt att han hjälpt till att skriva hitlåten när så inte är fallet.

Rättegången ska vara avklarad den 6 mars.  

Tycker du att Blurred Lines låter som en kopia av Marvin Gayes sound? Lyssna på båda låtarna nedan:

Marvin Gaye:

Robin Thicke, Pharrell Williams,T.I:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA