x

30 år efter klassisk hårdrocksdebatt – nu möts de igen

30 år efter klassisk hårdrocksdebatt – nu möts de igen

Mattias Lindeblad och Melker Becker är mitt uppe i inspelningen av dokumentärfilmen om Siewert Öholm och hans program Svar Direkt. Som en röd tråd genom dokumentären kommer filmskaparna gå till botten en gång för alla med det berömda inslaget Vassp – Vi Ar Sattans Pipel.

– Det var två världar som aldrig hade mötts tidigare, då när Anders Tengner och Siewert Öholm träffades för 30 år sedan. Och så grillad Anders blev då, bara 23 år gammal, säger Mattias Lindeblad till GAFFA.

Dokumentären avslutas med en showdown mellan Anders Tengner och Siewert Öholm som inte har träffats sedan programmet, alltså på över 30 år. Det här unika mötet kommer att spelas in på Boulevardteatern i Stockholm måndagen den 16 mars.

– Det blir finalen av dokumentären och det kan verkligen gå hur som helst, det är det som är tjusningen med dokumentären, säger Mattias Lindeblad.

Mötet mellan Anders och Siewert kommer inte att vara som det var under programmets gång för 30 år sedan. Då bestod publiken av moralister, barn, pensionärer och kulturjournalister. Nu ska Boulevardteatern fyllas med hårdrockare istället.

– För 30 år sedan satt Anders Tengner i "fiendestolen" nu kommer det vara Siewert Öholm som sitter där istället, säger Mattias Lindeblad.

För att avslutningen på dokumentären ska bli görbar behöver Mattias Lindeblad ett 100-tal hårdrockare som kan fylla teatern i Stockholm. Det går att boka en gratis plats genom att mejla till [email protected].

– Det kommer vara gratis att gå dit och vi vill verkligen fylla Boulevardteatern, för det här kommer bli en historisk showdown, säger Mattias Lindeblad.

Mattias Lindeblad och Melker Becker har sedan tidigare gjort två dokumentärfilmer. Den första var Allt Som Fanns Var Okej och den andra var Regissören Som Försvann – Historien Om The Ninja Mission.

– Allt vi skapar har grund i min och Melkers barndom, Siewert-dokumentären blir den tredje i vår trilogi, säger Mattias Lindeblad.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA