x

McDonald's bad indieband spela utan ersättning – fick svar på tal

McDonald's bad indieband spela utan ersättning – fick svar på tal

Poppunk-duon Ex Cops består av Amalie Bruun och Brian Harding och har nyligen släppt sin andra platta Daggers. Duon är fortfarande relativt okänd, men de har fått en stor dos uppmärksamhet under de senaste dagarna.

Bandet har sedan tidigare arbetat tillsammans med Billy Corgan och Ariel Pink och är signerade på bolaget Downtown. Och snart väntar SXSW, South By Southwest, där de visar upp sig nästa vecka, skriver musikmagasinet Live 105. Det går bra nu, kan en säga. Så bra att McDonald's har hittat till musiken.

Restaurangkedjan frågade om gruppen ville spela på McDonald's SXSW show i Austin, Texas i år. Bara en mindre detalj: det finns inga pengar.

Trots att McDonalds just nu är värt, hårt tummat på, 97 miljarder dollar, ungefär 810 miljarder svenska kronor, som dessutom är mer än vad USA som land är värt, enligt Live 105, så fanns det tydligen inte i restaurangkedjans budget att ersätta sina band på SXSW-eventet.

Vi skulle absolut kunna sätta in bandets kommentar i en kontext, men det skulle inte göra kommentaren rättvisa. Ex Cops svar på det här var bara för klockrent:

 

 

Ex Cops fick svar på sin kommentar om den obetalda spelningen.

– Vi följer samma standardprotokoll som andra sponsorer genom att bjuda in talanger och musiker för att spela hos oss under SXSW. Vi ser fram emot att servera McDonaldsmat-, dryck och roligheter i Austin, skrev Per Gawker från McDonald's.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA