x

Lisa Miskovsky 40 år – här är 4 anledningar att kalla henne unik

Lisa Miskovsky 40 år – här är 4 anledningar att kalla henne unik

Holmsundfödda Lisa Miskovsky blir idag 40 år. Hon är en mångsidig kvinna som inte bara kan se sig själv som musiker och popsångerska utan även idrottare. Hon åker bland annat snowboard och spelar ishockey.

Här kommer fyra saker som får Lisa Miskovsky att sticka ut från mängden.

Familj:
Lisa Miskovskys far kommer från Tjeckien och hennes mor kommer från Finland. Hennes far var musiker och spelade kontrabas, han bekantade sig med Lisas mor under ett turnébesök i Helsingfors i början av 1970-talet. Hennes syster heter Carolina Miskovsky.

Sportkarriären:
1993 började Lisa Miskovsky åka snowboard och det var ungefär då som hennes stora intresse för musik ledde till piano- och gitarrträning. Hon har varit med i det svenska snowboardlandslaget. Och hon har spelat ishockey i Björklövens damlag.

Se när Lisa Miskovsky spelar låten What If på Hultsfredsfestivalen 2001.

Samarbeten och priser:
Lisa Miskovsky släppte sin debutskiva Lisa Miskovsky 2001. 2002 belönades hon med två Rockbjörnar i kategorierna Årets Svenska Nykomling och Årets Svenska Artist. Året efter Rockbjörnsuccén släppte hon sin andra platta Fallingwater som producerades av Joakim Berg från Kent. För den här skivan belönades Lisa med priset för Årets Kvinnliga Artist på Grammisgalan 2004. Hon har även medverkat på In Flames album Come Clarity.

Se när Lisa Miskovsky och In Flames kör låten Dead End på Sweden Rock Festival 2009.

TV-framträdanden och låtar till andra:
Lisa Miskovsky var under våren 2011 med i Körslaget och året efter Körslaget medverkade hon för första gången i Melodifestivalen med låten Why Start A Fire. I Melodifestivalen 2012 gick hon direkt till final, men hamnade på nionde plats det året. Förutom den egna musiken så har Miskovsky bland annat skrivit låtar till Backstreet Boys, hon skrev pojkbandets hitlåt Shape Of My Heart. Under vinter-OS i Sotji förra året var Lisa Miskovsky sportreporter för Viasat.

Se Melodifestivalframträdandet till Why Start A Fire.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA