x

Festa Malmö – för ett jämlikt samhälle

Festa Malmö – för ett jämlikt samhälle

Det är inte bara i Göteborg som det anordnas klubbkvällar för att uppmärksamma jämställdhet. Ikväll är det kvinnorna som står i fokus på Moriska Paviljongen. Nätverket Feminism Underifrån står bakom evenemanget.

Sara Holm från Feminism Underifrån är en av alla arrangörer bakom projektet.

– Hela lineupen till festen består av kvinnor och/eller transpersoner. Vi vill lyfta feminismen och stötta och supporta feministiska akter och artister.

Hon berättar för GAFFA att de har haft olika typer av event under hela veckan som kommer att fortsätta under lördagen och söndagen.

– Responsen under veckan har varit väldigt positiv. Det är kul att se att så många vill delta och skapa förändring. Det är också vårt mål – att skapa plattformar för människor att mötas och kämpa tillsammans.

Men just ikväll så är det "Festa Malmö" som gäller. Kvällens liveakter är gruppen OLD och artister från nätverken Dam Dutchess och Femtastic, vilket blandas med kvinnliga DJs.

– Utöver musiken så kommer det även att vara lite merch-försäljning med feministiska saker i entrén på Moriskan. Vi tror att kampen behöver sin fest!

Sara berättar om händelsen förra året, då kämpande feminister blev attackerade och nästan dödade av nazister på Malmös gator under den internationella kvinnodagen. Som respons på detta genomfördes en demostration den 16 mars som gick under namnet "Kämpa Malmö". Hon berättar att de var kring 10 000 personer som gick ut på gatorna för att visa vad de kämpade för.

– Den här kvällen vill vi fira alla som kämpar. Vi vill ta tillbaka vår trygghet och vårt Malmö! Konceptet Festa Malmö har vi skapat för att vi tror på behovet av en fet fest med feta akter där vi själva sätter agendan. Där det är vi som äger klubben, golvet, scenen – hela natten! Alla som kämpar bör firas.

Vad ser ni mest fram emot ikväll? 

– Vi ser fram emot alla akter under kvällen såklart. Men personligen ser jag mycket fram emot OLD:s spelning. Skönsjungande electrofeminism när den är som smartast, vackrast och roligast. 

Schema för kvällen:
Spegelsalen
22:00 Mathilde Bojén
23:00 OLD
24:00 Sudurosa Sound
02:00 Maja Goffe
 
Bistron
22:00 Kitta
23:00 Club Mamma
01:00 Frida Irave
 
Stora salen
23:00 Maja Goffe
24:00 FAM
01:30 Johanna Ritscher

Är du inte i Malmö ikväll men i Göteborg vecka 12?
Kolla in klubbprojektet på Pustervik som ska uppmärksamma kvinnor här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA